Waarom aansluiten?

Holland Selection, keurmerk van kwaliteit

Holland Selection is het kwaliteitskeurmerk voor bloembollen, knollen, vaste planten en andere agrarische producten uit Nederland. Als drager van het keurmerk toont u consumenten het niveau van de kwaliteit die u levert: het beste wat Nederland kan bieden. Zo onderscheiden we ons in de markt, topkwaliteit is direct herkenbaar.

Eisen voor deelnemende bedrijven

Alle voorwaarden en eisen die wij stellen voor toetreding zijn omschreven in een reglement. Aan de hand van een toetredingsinspectie toetsen we of een bedrijf voldoet aan deze eisen en zich bij ons aan kan sluiten.

Eisen kwaliteitssysteem

Met betrekking tot de kwaliteitssysteemeisen dient uw bedrijf te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 1. Managementsystemen op de onderwerpen kwaliteit, milieu en (arbeids)veiligheid. Bijvoorbeeld door certificering van ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 of vergelijkbare managementsystemen.
 2. Uw bedrijf voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving.
 3. Uw bedrijf streeft een concreet MVO-beleid na en is volledig transparant.

Eisen verpakking tuinbouwproducten

Met betrekking tot de kwaliteitseisen aan de tuinbouwproducten dient uw bedrijf daarnaast de verpakkingen van de tuinbouwproducten o.a. te voorzien van de volgende informatie:

 1. Een goede volledige en duidelijke productomschrijving
 2. Plantenpaspoort: dit is een bewijs dat de producent voldoet aan de geldende regels en eisen die in de Fytorichtlijn (200/29/EG) zijn vastgesteld en dat de onderneming onder een inspectieregime valt van een keuringdienst. Dit is noodzakelijk om producten binnen de Europese Unie te kunnen verhandelen
 3. Een unieke codering voor Retail
 4. Inhoud van de verpakking
 5. Een unieke codering ten aanzien van volledige transparantie (Tracking & Tracing)
 6. Inzichtelijke gebruiksinstructies
 7. De uiterste verkoopdatum
 8. De beschreven mogelijkheid om bij op- en aanmerkingen van consumenten direct aan de Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection te schrijven

Proces

Holland Selection hanteert strenge richtlijnen om kwaliteit te garanderen. Om toe te treden tot de Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection dient uw bedrijf te voldoen aan de gestelde voorwaarden en eisen. De procedure daarvoor is als volgt.

1

U meldt uw bedrijf aan via het aanmeldformulier. Onze adviseur neemt contact op voor een eerste intake-gesprek.

2

Er vindt een inspectie plaats bij uw bedrijf. Daarin worden alle hierboven genoemde eisen gevalideerd.

3

Wanneer u voldoet krijgt u het materiaal om het keurmerk toe te voegen aan uw producten.

Elk halfjaar wordt er een systeeminspectie gehouden om de kwaliteit regelmatig te toetsen. Omdat we een stichting zijn betalen deelnemers hiervoor een jaarlijkse contributie. Met deze contributie draagt elke deelnemer actief bij aan het keurmerk en de handhaving daarvan.

Aanmelden

Aanmelden

Laat hier je contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.